GK logo kalasz
Bemutatkozás


GK logo kalasz
Híreink


GK logo kalasz
Szolgáltatásaink
GK logo kalasz
Bemutatkozás
GK logo kalasz
Híreink
GK logo kalasz
Szolgáltatásaink

Bemutatkozás

scrollup

fooldal gazdakontrollMi, a Gazda Kontroll Kft. munkatársai, mezőgazdasági szaktanácsadást, pályázatírást és könyvelést vállalunk ügyfeleink számára, ezen felül segítséget nyújtunk gazdaság optimalizálás, gazdaság átadás esetében. Ennek megfelelően partenerink első sorban a mezőgazdasági termelők közül kerülnek ki.

Csapatunk minden tevékenységi körünkbe tartozó feladat kapcsán több éves, széleskörű tapasztalattal rendelkező szakembert tud biztosítani. Több, mint húsz éves szakmai múltunknak köszönhetően úgy gondoljuk, megbízóink segítségére tudunk lenni, hogy biztonságban érezhessék vállalkozásukat!

 

hungary

pipaSzaktanácsadás,
hogy megfeleljen a jogszabályoknak, hogy a legjobbat hozzuk ki a lehetőségeiből!

pipaGazdaság-optimalizálás,
hogy pénzügyei a legoptimálisabban alakuljanak.

pipaGazdaság átadás,
hogy a generációváltás zökkenőmentes legyen.

pipaPályázatírás,
hogy beruházásai támogatással valósulhassanak meg.

pipaKönyvelés,
hogy ne legyen gondja a számokkal.


Híreink

scrollup

Nitrát adatszolgáltatás: teendők és várható szankciók

A webGN után jöhet a nitrát adatszolgáltatás, amit jogilag az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet szabályoz, amely a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről szól, megszabva az ehhez szükséges cselekvési programot, adatszolgáltatást és nyilvántartás rendjét.

Partner INFO - Környezetvédelmi adatszolgáltatások: változás a jelentések rendjében

Tájékoztatjuk, hogy egyes környezetvédelmi ügyekben a mezőgazdasági termelőknek is jelentési kötelezettsége keletkezhet, melyeket az idei évtől más módon, új elektronikus felületen keresztül kell teljesíteni az alábbiak szerint.

Partner INFO - Tájékoztató az őstermelők adózási szabályairól – 2020

Tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új, frissített összefoglalót tett közzé „Mezőgazdasági őstermelő adózása 2020.” címmel.

Partner INFO - MePAR változások, Kincstári elektronikus felületek korlátozott elérhetősége – 2020. február

A Magyar Államkincstár közleménye alapján tájékoztatjuk, hogy a 2019. évi egységes kérelmek feldolgozása során – a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR) legfrissebb adatainak beépítési folyamatában – a kérelmekben megadott egyes táblák az eredetileg megjelölt fizikai blokkhoz képest új blokkba kerülhetnek áthelyezésre.

Partner INFO - Anyajuhtartás támogatása – 2020

Tájékoztatjuk, hogy az anyajuhtartás termeléshez kötött támogatására irányuló támogatási kérelmet évente február 1. és március 20. napja között lehet benyújtani.

Partner INFO - AKG: tiltott, illetve korlátozott növényvédőszerek – 2020

Tájékoztatjuk, hogy az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” (AKG) intézkedésben az alábbi tematikus előíráscsoportok esetén a növényvédőszer használat korlátozásokhoz kötött:

Partner INFO - Módosultak a juh/kecske „tejágazati állatjóléti támogatás” szabályai

Tájékoztatjuk, hogy az EMVA támogatások Irányító Hatósága (IH) módosította a juh- és kecskeállományokra vonatkozó, tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás egyes rendelkezéseit. A főbb változások a következők.

Partner INFO - KAP: körvonalazódó átmeneti év

Mint ahogy arról korábbi hírszolgáltatásunkban már közöltünk információkat, 2021-ben várhatóan egy „pénzügyi ciklusok közötti”, átmeneti támogatási év kerül bevezetésre az Európai Unióban, mivel még nem született végleges megállapodás az ún. többéves pénzügyi keretről a tagállamok közt.

Partner INFO - Élelmiszerlánc-felügyeleti díj: 2020. január – lejáró határidő!

Ismételten felhívjuk figyelmét, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 2019. évre vonatkozó második részletének befizetési határideje hamarosan lejár.

Honlapunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információ Rendben