Pályázati menedzsment és pályázati szaktanácsadás

Egy sikeres pályázatos fejlesztés az ötlet vagy igény felmerülésével kezdődik és az üzemeltetési kötelezettség teljesítését követően zárul. Ezen akár 10 évig tartó időszak alatt számos feladat hárul a beruházó vállalkozásra, amelyek közül a következőkben segítséget tudunk nyújtani:

 • A pályázati előkészítés során:
  • Igény esetén szerepvállalás a fejlesztési tervek kidolgozásában
  • A fejlesztési igényhez kapcsolódó pályázati források feltérképezése
  • A fejlesztési tervek és a pályázati kiírás előírásainak összehangolása
  • Építési költségvetésekben szereplő tételek jogosultságának kontrollja
  • A pályázati dokumentáció benyújtásához szükséges anyagok ellenőrzése
 • A pályázati menedzsment és pályázati szaktanácsadás keretei között:
  • A pályázati anyag összeállítása
  • A pályázat benyújtása, szükség esetén hiánypótlása, nyomon követés a támogatási okirat kiállításáig
  • A támogatási okiratban jóváhagyott tételek ellenőrzése
  • Változásokról szóló bejelentések benyújtása
  • Kifizetési kérelmek összeállítása
  • Helyszíni ellenőrzéseken való részvétel
  • Szakmai beszámolók, éves jelentések összeállítása
  • Pályázati kötelezettségvállalások betartásának kontrollja

Munkatársaink több éve foglalkoznak pályázati menedzsmenttel, amely idő alatt átfogó szakmai ismeretekre tettek szert, számos sikeres projekt áll már mögöttük. Ne habozzon a fenti feladatok lebonyolításához segítségünket kérni!

Ne bízza a szerencsére beruházása megvalósulását, vegye igénybe szolgáltatásainkat a fejlesztés megvalósulásának teljes időtartama alatt!

PÁLYÁZATI REFERENCIÁK

TérképNövénytermesztésÁllattenyésztésFeldolgozás/élelmiszerVidékfejlesztésÖn is fejlesztene?

ITT MÁR SEGÍTETTÜNK!

Pályázatíró és szaktanácsadó munkatársaink – közel két évtizedes tapasztalattal – immár több száz sikeres pályázati és még több eredményes agráriumi támogatás-igénylési projektet vezettek le országszerte az elmúlt években.
Magyarország új KAP Stratégiai Tervének EU általi elfogadásával az agrár- és vidékfejlesztési források jövője biztosnak mondható. A terv véglegesítése által az is látható, hogy jelen ágazatok forrásait az elmúlt évekhez hasonló jogcímek mentén kívánják felhasználni, és eljuttatni a kedvezményezettek részére.

A térképen – a teljesség igénye nélkül – megtekintheti a legutóbbi években javarészt a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében elnyert támogatások megvalósítási helyszíneit és jogcímeiket.

ITT MÁR SEGÍTETTÜNK!

A növénytermesztés szerteágazó tevékenységeihez kapcsolódóan számos pályázati intézkedés keretében nyertünk el támogatást Partnereink részére. Ezek közé tartozik például megannyi erő- és munkagépbeszerzés, kertészeti és borászati beruházások, terménytárolók, tisztítók, szárítók, öntözési rendszerek és közösségek, feldolgozó-üzemek, energetikai és innovációs műveletek, stb.

Néhány példa megvalósult projektjeink közül:

Precíziós gépbeszerzés

Szabolcsfarm Kft. – Szabolcs

Jogcím:
Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása – VP2-4.1.8-21

A szabolcsi székhelyű Szabolcsfarm Kft. a Horváth család közel 30 éve működő családi vállalkozása.

Fő tevékenységük a gabona- és olajosmag-termesztés, ezen kívül csemegekukoricát termesztenek. A 2022-ben elnyert precíziós pályázat segítségével gépparkjukat fejlesztették a kor kihívásainak megfelelően.

Elnyert támogatás összege: 99.275.200 Ft

Öntözés

Sulyok Csaba – Rajka

Jogcím:
A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése – VP2-4.1.4-16

Sulyok Csaba egy közel 15 hektáros tábla víztakarékos öntözését oldotta meg a pályázott, 192 m sugarú BAUER CENTERSTAR 9000 133 EL típusú öntözőgéppel. A vízkivételhez szivattyút is tartalmazott a projekt, emellett egy aggregátort is beszerzett az áramellátás biztosítására.

Elnyert támogatás összege: 13.394.250 Ft

Kertészeti üzemek megújítása – szőlészet

Weninger Kft. – Sopron-Balf

Jogcím:
Kertészeti üzemek megújításának támogatása – VP2-4.1.3.5-21

A balfi Weninger Kft. a soproni borvidék egyik meghatározó borászata. A bioművelést folytató gazdaság a 2021-es kertészeti üzemek megújításának támogatása pályázat segítségével bővítette gépparkját egy Fendt 210 F Vario F3 erőgéppel, egy Hardi permetezővel, valamint a szőlőművelésben használatos speciális munkagépekkel, egy Freilauber törzstisztítóval, egy Freilauber lombvágóval és egy Kögl gyártmányú mulcsozóval.

Elnyert támogatás összege: 24.633.841 Ft

Időjárási kockázatok megelőzése

Kállai Zoltán – Gacsály

Jogcím:
Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása – VP3-5.1.1.1-16

Kállai Zoltán gacsályi gazdálkodó 2010-ben telepített 6,5 ha nagyságú intenzív almaültetvényének támrendszerét cserélte ki korszerű, jégvédő háló tartására is alkalmas beton támrendszerre a VP-s pályázat segítségével.

Elnyert támogatás összege: 19.999.999 Ft

Terménytároló építése

Trabach Tibor Zoltán – Cserkeszőlő

Jogcím:
Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése – VP2-4.1.2-16

Trabach Tibor Zoltán cserkeszőlői partnerünkkel már sok éve dolgozunk együtt pályázati projektekben. Jelen beruházás keretében egy kisméretű terménytároló siló építését végezte el néhány éve, VP-s támogatás segítségével.

Elnyert támogatás összege: 18.809.142 Ft

ITT MÁR SEGÍTETTÜNK!

A különböző állatfajok tartása megannyi beruházást, köztük sok építési műveletet is igényel, melyek esetén szinte elengedhetetlenek a pályázati források. Ugyanez elmondható a magas értékű beépített berendezések és a kiszolgáló gépek esetén is.
Napjaink talán egyik legégetőbb problémája, az energiaköltségek lefaragása szintén korszerű berendezések beszerzését kívánja meg.

Néhány példa megvalósult projektjeink közül:

Állattartó telepek megújítása

Mihályi Zoltán – Bezenye

Jogcím:
Állattartó telepek megújításának támogatása – VP2-4.1.1.9-21

A bezenyei Mihályi Zoltán cégünk megalakulása óta partnerünk könyvelés és szaktanácsadás terén is. Gazdaságát folyamatosan fejleszti a pályázati lehetőségek kihasználásával. Az ÁTMT pályázat segítségével vásárolt a közelmúltban bálaszállító pótkocsit, pótkocsit, homlokrakodót, csillagkerekes rendsodrót, bálabontó és almozó gépet, takarmánykeverő-kiosztó kocsit és egy Deutz-Fahr traktort.

Elnyert támogatás összege: 29.577.004 Ft

Állattartó telepek megújítása – tároló

Beke Ödön Csaba – Mezőtúr

Jogcím:
Állattartó telepek megújításának támogatása -VP2-4.1.1.9-21

Beke Ödön Csaba Mezőtúron építette meg közel 1000 m2 alapterületű termény- és takarmánytárolóját a VP-s támogatás segítségével, melyre egy 2,46 kW teljesítményű napelemes rendszert is telepített.

Elnyert támogatás összege: 65.730.565 Ft

Energiahatékonyság javítása

Rábapordányi Mg. Zrt. – Rábapordány

Jogcím:
Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása –  VP5-4.1.6-4.2.3-1

Kollégáink több mint 15 éve dolgoznak együtt a Rábapordányi Mg. Zrt-vel pályázatok területén. Ebben az időszakban számos fejlesztés valósult meg a vállalkozásnál az állattenyésztés és a növénytermesztés területén. Megújultak a szarvasmarha és sertéstelepek, a terményszárítók, fiatalodott és korszerűsödött a géppark.
2020-ban egy 374 KW villamos teljesítményű visszwatt védelemmel ellátott napelemes rendszer került a szarvasmarhatelep épületeire, mely segítségével a villamosenergia-fogyasztás közel 60%-a kiváltásra került megújuló energiával.

Elnyert támogatás összege:  73.266.604 Ft

Állattartó telepek fejlesztése, korszerűsítése

Rábapordányi Mg. Zrt. – Rábapordány

Jogcím:
Állattartó telepek fejlesztésének támogatása – VP2-4.1.1-20

A Zrt. a 2007-ben indult állattartó telepi pályázatok mindegyikén sikeresen pályázott. Legutóbb a 2020-as pályázat segítségével építettek egy korszerű borjúnevelőt, korszerűsítették siló-rendszerüket, szereztek be gépeket. Jelenleg takarmány-előállító üzemük fejlesztése zajlik, új épületek kialakításával, eszközök beszerzésével.

Elnyert támogatás összege: 97.496.518 Ft

ITT MÁR SEGÍTETTÜNK!

Mind a növénytermesztéshez, mind az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódik a megtermelt áruk feldolgozása élelmiszeripari és takarmányozási, de akár ipari vagy biomassza célból. Az ágazat kiemelt fontosságú mind Hazánkban, mind az egész EU-ban, így a következő években is több alapból várhatóak források a tervezett fejlesztésekhez.

Az alábbiakban jó példát láthat arra, mikor a minőségi hazai alapanyagokból kiváló, szintén hazai termék készül a korszerű beruházásoknak és a hozzáértő munkának köszönhetően:

Élelmiszeripari üzemek fejlesztése

Tebike Kft. – Győr-Ménfőcsanak

Jogcím:
Élelmiszeripari üzemek fejlesztése – VP3-4.2.1-4.2.2-1-21
Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban – VP3-4.2.1-4.2.2-18

A Tebike Kft. családi vállalkozásként működik Győrben, kiváló tejipari szakemberek irányításával. Juh-, kecske- és tehénsajtok előállításával foglalkoznak elsősorban. Termékeik között megtalálhatóak a híres Pálpusztai, Ilmici és Lajta sajtok is. Örömünkre szolgál, hogy pályázati fejlesztéseikben segítségükre lehetünk. Az elmúlt években az üzem energetikai fejlesztését valósították meg, beszereztek gyártási eszközöket, illetve legutóbb, 2022-ben egy modern csomagológépet.

Elnyert támogatás összege: 15.899.281 Ft és 21.507.193 Ft

ITT MÁR SEGÍTETTÜNK!

Vidékfejlesztési területen – a mezőgazdasági érdekeltségű gazdaságok mellett – változatos ügyfélkörünk alakult ki az évek során. A beruházási célok rendkívül sokszínűek, így ezen ágazatban Partnereink között magánszemélyek, cégek és önkormányzatok is megtalálhatók. Projektjeink olyan népszerű jogcímeket is érintenek, mint a helyi vállalkozások fejlesztése, turisztikai beruházások, termelői piacok, közösségi terek, különböző falufejlesztések, melyek közcélokat is szolgálhatnak.

Alább utóbbi esetre láthat kiváló példát:

Helyi közutak fejlesztése

Rábaszentandrás Község Önkormányzata

Jogcím:
Külterületi helyi közutak fejlesztése – VP6-7.2.1.1-21

A Vidékfejlesztési Program keretében – pályázati közreműködésünkkel – külterületi gazdasági útfejlesztés valósult meg Rábaszentandráson, melynek elsőrendű célja a mezőgazdasági termelés szállítási és közlekedési feladatainak kiszolgálása, feltételeinek megteremtése.
Fontos szempont továbbá, hogy az útról közelíthető meg a műemléki védelem alatt álló Szent Anna kápolna, melynek búcsúja minden évben vendégek százait vonzza a településre. Az út emellett közvetlenül kapcsolódik a Sacra Velo kerékpáros útvonalhoz.
A projektnek köszönhetően a régi, gödrös, rossz állapotú út helyén immár kiváló minőségű, aszfaltozott út várja az erre közlekedő helyieket és turistákat.

Elnyert támogatás összege: 51.880.924 Ft

ÖNNEK IS SEGÍTHETÜNK?

Az új KAP Stratégiai Terv mentén 2024-től folyamatosan nyílnak meg a különböző támogatási, pályázati intézkedések, emiatt javasolt az esetleges fejlesztési igényeket és elképzeléseket mielőbb egyeztetni szakértőkkel, hogy az első lépések és előkészületek zökkenőmentesen lebonyolíthatók legyenek.

Amennyiben Önnek is vannak beruházási tervei és szeretne felkészülni a leendő pályázati lehetőségekre, vegye fel a kapcsolatot tapasztalt, hozzáértő munkatársainkkal a következő elérhetőségeken, vagy írjon nekünk a lenti űrlap segítségével.

Kopácsi Beatrix, +36-70/944-8697, kopacsibeatrix@gazdakontroll.hu
Kleizer Andrea, +36-70/639-7625, kleizerandrea@gazdakontroll.hu

  Várjuk megkeresését!