Fontos határidő a kiberbiztonsági önazonosítással kapcsolatban!

Már csak pár nap van hátra a kibertan törvény szerinti önazonosításra és nyilvántartásba vételre való bejelentkezésre, melynek határideje: 2024. június 30.

Fontos, hogy az érintettek körébe tartozhatnak azok a vállalkozások is, akik nem főtevékenységként végzik a kockázatos ágazatok közé tartozó élelmiszer előállítást és forgalmazást, illetve azok, akik partner vagy kapcsolódó vállalkozásként vannak jelen.

Az önazonosítás elvégzésekor a teljes vállalkozásra vagy cégcsoportra vonatkoznak a vizsgálandó feltételek (foglalkoztatottak száma > 50 fő, előző évi bevétel > 10 millió €), így azok is az érintett szervezetek közé tartozhatnak, akik melléktevékenységként foglalkoznak élelmiszer előállítással és forgalmazással, illetve azok is, akiknek létszáma csak a partner és kapcsolódó vállalkozások együttes figyelembevételével haladja meg az 50 főt.

Korábbi cikkünkben írtunk az adatszolgáltatás elmulasztása, illetve határidőn túli teljesítése esetén tervezett bírságok mértékéről, amelyek nem elhanyagolható összegek, ezért arra bíztatjuk tagjainkat, hogy lehetőség szerint minél előbb végezzék el az önazonosítást.

Forrás: NAK / Köbli Brigitta