Már benyújthatók az egységes kérelmek!

Tegnap, április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni ennek keretében.

A támogatási igényeket kizárólag az Ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni a Kincstár részére. A kérelembeadási időszak alapvetően 2018. április 3-tól 2018. május 15-ig tart. Ezt követően június 11-ig a benyújtott kérelmek alapján megítélt támogatási összeget a késedelem mértéke szerint csökkentik: munkanaponként 1% levonásával. A 2018. június 11-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Kincstár. A május 15-ig beérkezett egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül május 31-ig adatváltozás keretében lehet módosítani.

A gazdálkodók érdekében a Kincstár 2018-ban is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. A május 15-i beadási határidő után a Kincstár az Ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat arról, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát talál. A termelők az értesítésekben szereplő pontokon a szankciómentes benyújtási határidőt követő 35 napon belül még levonások nélkül módosíthatják kérelmeiket.

(Forrás: Agrárszektor)