Így juthatnak olcsóbban tartályos gázhoz

A kamarai tagok energiaköltség-csökkentését segítő megállapodás született a MOL Nyrt. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara között. A tartályos gázt használó vagy használni tervező kamarai tagoknak a kedvezményes tartályos gázszolgáltatás igénybevételéhez a NAK internetes portálján lévő egyszerűsített igényfelmérést kell kitölteniük.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai energiaköltség-csökkentését elősegítő megállapodást kötött a MOL Nyrt.-vel (MOL). Ennek alapján a MOL a tartályos gázt használó vagy azt használni tervező kamarai tagoknak kedvezményes tartályos-gázszolgáltatást nyújt. A NAK ajánlatkérési felhívására beérkezett ajánlatok kiértékelése alapján a MOL a legkedvezőbb árral rendelkező, legjobb minőségű tartályos gázszolgáltatást nyújtó és az ellátásbiztonságot leginkább garantáló szolgáltató. A lehetőség minden olyan kamarai tagot érinthet, aki a kiszámíthatóságot, kényelmet, gyors ügyintézést és kedvező árakat keresi, és akinek a jelenlegi tartályos gázellátásra vonatkozó szerződése lejárt, vagy a közeljövőben le fog járni, illetve aki a tartályos gázellátás piacán újonnan megjelenő fogyasztó.

A kedvezményes tartályos-gázprogramban való részvétel iránt érdeklődő kamarai tagoknak egy egyszerűsített felmérő dokumentumot szükséges – az e-irodán történő bejelentkezés után – kitölteniük (http://www.nak.hu/kamara/tartalyos-gaz-igenyfelmeres) és online beküldeniük a nyár során mihamarabb, amennyiben már a 2018/2019. gázév elejétől a NAK által ajánlott szolgáltatótól szeretnének tartályos gázt vételezni. Egyéb esetben a kitöltés és a beküldés később is elvégezhető, folyamatosan lehet csatlakozni a programhoz.

A felmérésben az ajánlat iránt érdeklődést és az adatátadásához hozzájárulást jelző kamarai tagok elérhetőségeit a NAK átadja a MOL számára. Ezen tagok – egy előre egyeztetett időpontban – ingyenes helyszíni szemle keretében fogadják a MOL munkatársait a telepítendő eszközpark, a telepítési feltételek és a költségek meghatározásához. Amennyiben a szemle alapján készített árajánlatot elfogadja a tag, akkor egyénileg tud majd leszerződni a MOL-lal, aki a NAK által elért előnyöket és kedvezményeket biztosítja számára.

Forrás: agrotrend.hu / NAK