Nagy változás jöhet ezekben az agrártörvényekben: itt a tervezet

Megjelent a kormány hivatalos honlapján az Egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezete. Az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvény célja a jogalkalmazók részéről felmerült, illetve az elmúlt időszak tapasztalatai alapján szükségessé vált szakmai módosítások elvégzése, más törvényekkel való szabályozási összhang megteremtése, továbbá technikai jellegű pontosítások végrehajtása. 

További cél volt az egységes jogalkalmazás elősegítése, a közfeladatok hatékonyabb ellátása. A törvényjavaslat 19 törvény módosítását foglalja magában. A törvénytervezet foglalkozik öntözéssel, halgazdálkodással, időjárási kockázatokkal, hatásvizsgálatokkal, eredetvédelemmel és a földforgalommal is. 

Az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvény célja a jogalkalmazók részéről felmerült, illetve az elmúlt időszak tapasztalatai alapján szükségessé vált szakmai módosítások elvégzése, más törvényekkel való szabályozási összhang megteremtése, továbbá technikai jellegű pontosítások végrehajtása. További cél az egységes jogalkalmazás elősegítése, a közfeladatok hatékonyabb ellátása. A törvényjavaslat 19 törvény módosítását foglalja magában

– írják.

Az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezet részletei ide kattintva elérhetők.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: agrarszektor.hu