Fontos változás a felügyeleti díj befizetésénél!

A hazai élelmiszerlánc-szereplők a bevallási kötelezettségüknek 2022. május 31-ig tehetnek eleget.

2022. május 31-ig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2022. évi felügyeleti díj bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik – írja a Nébih.

Közeleg a bevallási kötelezettség teljesítésének végső határideje

A bevallási felület elérhető a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében (a Felügyeleti díj menüpontban). Vállalkozások esetén a bevallást a cég önálló képviseletére jogosult személy vagy meghatalmazott nyújthatja be. A bevallási kötelezettség teljesítésének végső határideje – minden kötelezett esetében – 2022. május 31. napja.

Fontos változás!

Változás a korábbi évekhez képest, hogy az idei évtől a megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) révén már online is kiegyenlíthető. (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg)

Befizetési határidők

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási felületen érhetik el az érintettek a bevallási határidőt követően. Az első részlet befizetési határideje 2022. július 31., a második részlet befizetési határideje 2023. január 31. lesz.

A díjat a 10032000-00289782-30006016 számú célszámlára kell utalni.

felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információkat lehet olvasni az alábbi oldalon: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

Amennyiben további kérdés merülne fel, akkor a Nébih Ügyfélszolgálatához is lehet fordulni a következő telefonszámon 06/1/336-9024 vagy e-mail címen: felugyeletidij@nebih.gov.hu

A Nébih javasolja, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását senki se halassza az utolsó pillanatra.

Forrás: agroinform.hu